Endless Siege

Endless Siege is een NFT strategy game van de studio Ravalmatic. Het is uitgebracht in 2021 en is een tower defense game. Dit spel is gratis beschikbaar, maar ondersteunt ook NFT’s en kan gespeeld worden om inkomsten te genereren. In dit artikel lees je alles over de gameplay van Endless Siege, de upgrades die je in-game kunt verdienen en de manieren om tokens te verdienen en NFT’s kopen.

Wat is Endless Siege?

Endless Siege is een tower defense NFT game waarbij je je basis moet beschermen tegen een eindeloze stroom aanvallende orks. Daarbij is de uitdaging om zo veel mogelijk aanvallende waves te overleven, en zo steeds verder in het spel te komen. Dit doe je door de looppaden op de kaart te beschermen met behulp van torens die op de orks schieten en ze op andere manieren tegenhouden.

Het is prima mogelijk om Endless Siege gratis te spelen, maar dit is ook een van de nieuwe generatie strategiespellen waarbij NFT’s verhandeld kunnen worden. Het spel gebruikt de WAX blockchain om smart contracts voor het spel en verkopen binnen het spel te genereren. Daardoor kun je als speler met behulp van cryptomunten betere upgrades en unieke map packs voor Endless Siege aanschaffen, en ook je eigen NFT’s aan andere spelers verkopen.

Endless Siege game

Hoe werkt Endless Siege?

De titel van Endless Siege dekt de lading: je thuisbasis wordt belegerd door orks, de nare monsters die je wel kent uit Warhammer en Lord of the Rings. Ergens staat blijkbaar een broedmachine voor dit gespuis op oververhitten, want de aanvallen van de groene griezels houden nooit op. Erger nog, elk leger orks dat zich te pletter loopt tegen je torens is sterker dan het vorige. Wanneer de orks zich door het doolhof van de kaart heen weten te vechten, verlies je.

Gelukkig kun je verschillende verdedigingstorens op de kaart plaatsen die korte metten maken met de aanvaller. Om te beginnen zijn er vier basistorens, die je later in het spel kunt upgraden. De Ballista schiet in een moordend tempo pijlen op individuele orks af, de Torch zet sterkere monsters in de fik, en de Cannon laat enorme kogels op hele groepen vijanden landen. De duurste en beste toren is de Time Warp, die de bewegingen van vijanden de buurt vertraagt.

Geld verdienen Endless Siege

Bij de vijftiende wave van orks vraagt het spel je om je strategie eens goed onder de loep te nemen. Op dat moment kun je ook deelnemen aan het dagelijkse Daily Strategists Tournament van Clashdome.io. Hiervoor moet je een player fee (entreegeld) betalen van 10 WAX tokens. 90 procent van alle player fees wordt in de prijzenpot gestopt en de best scorende vijftien spelers krijgen een winst uitgekeerd – de top 3 van beste spelers gaat er samen met 63 procent van de hele pot vandoor.

Clashdome.io biedt ook een tweespelermodus om tokens te verdienen. In een duel strijden twee spelers op dezelfde map tegen elkaar om zo veel mogelijk orks af te slachten. Voor elke vijftien orks die onder de groene zoden belanden, krijgt een speler 1 Ludio, de unieke cryptocoin van Clashdome.io. Boven een grens van 750.000 gevelde orks wordt deze winstratio niet-lineair verhoogd, wat de generatie van tokens uiteindelijk op een hoog niveau kan laten belanden.

Tokens

De website Clashdome.io ondersteunt het houden van toernooien met prijzen en het verkopen van Land Packs: unieke NFT’s met nieuwe speelkaarten voor de game. Deze website accepteert verschillende cryptocoins en heeft ook een eigen munt (de Ludio) die gebruikt kan worden voor de aankoop van NFT’s. Het populairste Land Pack dat via de site wordt aangeboden heet Landlords love Necromancers.

Kenmerken

Vijanden slopen en goud verdienen. Voordat het spel start, plaats je torens op de geschikte plekken langs de paden op het speelveld. Elke toren en elke upgrade kosten goud, dus je zult tactisch moeten nadenken over de beste investeringen van het goud dat je hebt. Hoe meer vijanden je torentjes aan stukken schieten, hoe meer goud je binnenhaalt. Vooral na de eerste paar waves heb je vaak flink wat goud verdiend. Dat heb je in de latere rondes hard nodig om te overleven.

Ongecompliceerde graphics. De visuals van Endless Siege zijn extreem simpel. Het terrein bestaat bijvoorbeeld uit groene en bruine tegels met bijna geen variatie. Ook de orks zien eruit alsof ze ontsnapt zijn uit een Windows 95-game. Niet iedereen zal zich thuis voelen bij deze basic gamebeelden. Het voordeel hiervan is wel dat Endless Siege ook op de wat oudere mobieltjes soepel draait en dat je je volledig op de gameplay kunt concentreren, zonder afgeleid te worden door sprankelende designs en special effects.

Constant nieuwe spelomgevingen. Elke dag wordt er een nieuwe spelkaart voor Endless Siege uitgebracht, die een creatieve nieuwe opbouw van gras, bomen, paden en water heeft. Daardoor is het telkens opnieuw een uitdaging om de juiste torens op de beste plek neer te planten. Hoe simpel het basisspelletje ook is, deze constante releases van nieuwe spelkaarten zorgen dat Endless Siege dag na dag blijft boeien.

Sneller spelen met één knop. Dit spel heeft van zichzelf een behoorlijk hoog tempo – de orks rennen als een bezetene, de torens vuren snel en binnen een minuut kun je gewonnen (of verloren) hebben. Duren de spelrondes toch nog te lang voor jou? Endless Siege heeft een fastforwardknop, waardoor alle acties sneller verlopen. Zo verdien je ook nog eens sneller goud en upgrades.

Account aanmaken

Endless Siege kan via verschillende websites gespeeld worden, ook zonder account. Maar om de game voor cryptomunten te spelen en er aan te kunnen verdienen, moet je eerst een account aanmaken. Je gaat dan naar een broker die crypto verkoopt die door NFT geaccepteerd wordt, bijvoorbeeld Ethereum. Deze munten plaats je op een wallet die compatibel is met Endless Siege. Binnen het spel kun je dan crypto gebruiken om landen en upgrades te kopen. De winsten die je maakt, kun je bovendien later op je wallet zetten en eventueel laten uitbetalen door de broker.

Beveiliging

Je kunt Endless Siege via verschillende websites op je pc of smartphone spelen. De veiligheid van de game is dan afhankelijk van de securitymaatregelen van je browser en je apparaat. Endless Siege kan ook als app gedownload worden vanuit de appstore en eventueel via een VPN gespeeld worden voor een betere bescherming van je privacy. De scores van deelnemers aan de dagelijkse toernooien en de uitbetaling van de toernooiprijzen worden vastgelegd in de blockchain, en mogelijk gemaakt met behulp van smart contracts.

Ontwikkelingen

Endless Siege is uitgebracht in maart 2021. Sindsdien zijn vooral de dagelijkse toernooien en de verkoop van NFT’s via Clashdome.io bekend geworden. Omdat dit spel NFT’s ondersteunt en nog relatief nieuw is, is het te verwachten dat er méér manieren zullen komen om met Endless Siege inkomen te genereren en NFT’s te maken en te kopen.

Conclusie

Endless Siege is een snelle strategy game die makkelijk te leren is en die een interessante toekomst voor zich heeft. Elke keer is het weer een genot om je torens te upgraden en hele bendes monsters naar het hiernamaals te jagen. De graphics zijn simpel, zodat het strategische element de volledige aandacht van de speler krijgt – en het kost wekenlang oefenen om uit te vogelen hoe je de hogere waves kunt overleven. De NFT-mogelijkheden van Endless Siege zijn nog niet zo ver ontwikkeld als die van andere games, maar met dagelijkse toernooien en Land Packs heeft Clashdome.io met het spel een boeiend begin gemaakt.