Elementos

Elementos is een battle arena spel met vechtende diertjes, die als non fungible token gekocht en doorverkocht kunnen worden. Dit spel draait op de smart chain van Binance en heeft een eigen cryptomunt (de EME) waarmee wapens en upgrades voor de diertjes kunnen worden gekocht. Lees hier hoe je deze diertjes laat spelen, vechten en vermenigvuldigen, en op welke manieren je tokens kunt verdienen bij Elementos.

Wat is Elementos?

Bij Elementos beheer je een digitale dierentuin vol strijdlustige fantasiebeestjes (Mentos). Elk beestje heeft een andere unieke combinatie van een koppetje, lijfje, handjes en staart, waardoor er in totaal veel verschillende beestjes kunnen bestaan. Elk van de beestjes hoort bovendien thuis bij een van de vijf klassieke elementen (vuur, water, aarde, lucht en bliksem). Niet super origineel, maar wel overzichtelijk. De beestjes zijn bovendien ontzettend schattig, zodat het je een klein beetje pijn doet als er eentje sneuvelt op het slagveld. Met deze gameplay lijkt Elementos trouwens erg veel op Axie Infinity, een iets oudere NFT game waarbij je fantasiediertjes tegen elkaar laat vechten.

Elementos NFT Game

Hoe werkt Elementos?

In de kern is Elementos een vechtspel, waarbij je een paar van je wezentjes laat vechten tegen de diertjes van een tegenstander. Eerst koop je eieren waaruit de Mentos tevoorschijn komen. Je geeft je Mentos de nodige vaardigheden en rust ze uit met wapentuig zoals helmen, hamers, zwaarden en granaten.

Er zijn verschillende battle arena’s die vrij simpel van opzet zijn. Selecteer je diertjes, zoek een match en wacht tot het spel begint. Elke speler mag nu uit een paar kaarten met bijzondere skills kiezen – eentje voor elk lichaamsdeel van zijn beestjes. Daarna belanden alle diertjes samen in de arena en is het knokken geblazen. Je bedient zelf je diertjes, dus je hebt zelf controle over je winst of verlies. Als alle diertjes van één partij voor pampus liggen, krijgt de winnaar tokens uitgekeerd.

Geld verdienen Elementos

De belangrijkste manier om tokens te verdienen met dit spel is natuurlijk door je diertjes te laten vechten. Dat levert tokens op, en die kun je omwisselen voor andere crypto óf gebruiken om nog betere resultaten te halen in de volgende match, door meer of betere diertjes te adopteren. Er is ook een Adventure mode die beloningen lijkt te geven voor met succes uitgevoerde quests, maar die is in het begin van 2022 nog niet actief, dus daar kunnen we weinig over zeggen.

Een tweede manier om geld te verdienen aan Elementos is het verhandelen van je diertjes. Op een gegeven moment heb je zoveel Mentos dat je er best een paar op de marktplaats kunt aanbieden als non fungible token. Hoe unieker de combinatie van gunstige eigenschappen en hoe meer upgrades je ze hebt gegeven, hoe meer andere spelers ervoor willen betalen. Bij het vergelijkbare spel Axie Infinity zijn de eerste unieke diertjes inmiddels voor meer dan een ton over de toonbank gegaan. Als Elementos wat langer blijft bestaan, zou het ook zomaar die kant op kunnen gaan, waardoor het absoluut de moeite waard kan zijn om in de diertjes van dit spel te investeren.

Tokens

De eigen token van Elementos heet de EME. Deze munt kun je gebruiken om skins voor je beestjes te kopen en om hun vaardigheden te verbeteren. Belangrijker nog, je hebt EME nodig om nieuwe diertjes te fokken om in het strijdperk los te laten.

Kenmerken

Verbeter je vechtvriendjes. Je kunt natuurlijk je kersverse Mentos zonder voorbereiding het speelveld in schoppen, maar de kans is groot dat ze dan het onderspit delven tegen beter uitgeruste diertjes. Koop dus wat gear voor ze om ze een goede kans op winst (en op tokens verdienen) te geven. Je kunt met wapens hun aanval upgraden, en met pantsers en schilden zorgen dat ze langer in leven blijven. En er is ook een upgrade voor energie beschikbaar, waardoor je Mentos méér verschillende skills per ronde kunnen inzetten.

Waanzinnige waves wegspelen. De meest gespeelde game mode van Elementos is de PvP-modus, waarbij je tegen de diertjes van een andere menselijke speler strijdt. Maar het spel heeft ook een PvE-mode die aan een Tower Defense game doet denken. De AI stuurt steeds krachtigere en grotere golven van aanvallers op je af en die je moet zien te verslaan met handig gekozen skills. Hoe meer golven van aanvallers je weet te verslaan, hoe meer tokens je opstrijkt.

Minigames met bosses. Er zijn nog geen echte quests in Elementos, maar er bestaan al wel een paar minigames voor het spel. Die hebben speciale arena’s met gimmicks die het spel extra moeilijk maken. Een waterlevel wordt bijvoorbeeld constant doorkruist door hongerige haaien die jouw beestjes prima lusten. En in deze minigames zijn ook eindbazen aanwezig die een stuk minder cute zijn dan de Mentos zelf. Denk aan lavamonsters en ent-achtige reuzen die behoorlijk wat moeite kosten om te verslaan.

Account aanmaken

Klinkt dit leuk (of lucratief) genoeg om zelf beestjes aan te schaffen voor een digitaal hondengevecht? Dan kun je een account aanmaken bij Elementos. Je downloadt deze game eerst als app voor Android, iOS of via de website voor de pc. De graphics van het spel zijn vrolijk, maar wel simpel genoeg om het spel ook op wat oudere mobiele apparaten soepel te laten draaien.

Op de website verbind je je eigen cryptowallet met het spel. Om Elementos te kunnen spelen, heb je een MetaMask cryptowallet nodig – het spel accepteert voorlopig in ieder geval niet het gebruik van andere wallets. Als je met jouw MetaMask hebt ingelogd bij de website kies je een username en een wachtwoord. Zodra je account geverifieerd is, kun je kristallen eieren kopen met de Binance Coin (BNB). Betaal ze, download ze in je inventaris en bijna direct heb je je eerste diertjes. Nu kun je eventueel nog de unieke EME-tokens aanschaffen en ze gebruiken om je beestjes optimaal te trainen voor hun vuurdoop.

Je moet als nieuwe speler altijd eerst drie Mentos kopen om aan de slag te kunnen. Dat is jammer, want het werpt een drempel op en zorgt dat dit spel niet free-to-play is. En zoals we bij Axie Infinity zien, kan de prijs voor zelfs de simpelste beginkarakters zo hoog stijgen dat het voor late instromers erg duur wordt om nog mee te doen met het spel.

Beveiliging

Alle aankopen binnen Elementos worden als smart contract vastgelegd op de smart chain van crypto exchange Binance (BSC). Dat betekent dat elke aankoop en het bezit van elke non fungible token in veel verschillende gedeelde data blocks staat, waardoor dit een erg veilige manier van online handel drijven is.

Ontwikkelingen

Begin 2022 verkeert Elementos in de open bèta-fase. Het spel is dus nog zeker niet compleet, maar kan al wel gespeeld worden. Op de website van Elementos staat een heldere wegenkaart, waar openlijk wordt vermeld wat de plannen voor de komende tijd zijn. In 2022 kunnen we bijvoorbeeld uitzien naar een publieke verkoop van de in-game tokens, nieuwe levels voor de campagnes, de lancering van een seizoensgebonden leaderboard met beloningen voor de topspelers en updates voor het gevechtssysteem.

Conclusie

Elementos is nog niet af, maar het spel ziet er in zijn bèta al prima uit. De Pokemon-achtige diertjes zijn erg schattig én ze kunnen knokken. Het spel heeft een overzichtelijk systeem van skills en upgrades, en is een van de blockchainspellen die zonder problemen op mobiele apparaten kunnen worden gespeeld. We zijn erg benieuwd of dit spel even populair kan worden als andere battle arena’s met NFT’s en welke features er nog aan toegevoegd worden voordat Elementos zijn definitieve release beleeft. Bekijk hier ook andere NFT games.