Nike brengt NFT Nike Air Force 1 sneaker uit

31-03-2023 - door NFT.nl

timer 1 min leestijd

Leuk nieuws uit de modewereld. Eerder dit jaar lanceerde Nike samen met kunststudio RTFKT een NFT van de Nike Air Force 1 sneaker, en deze wordt nu fysiek uitgebracht. We vertellen er meer over in deze blog.

Ook te koop

Niet alleen worden ze uitgebracht in fysieke vorm, ze zijn binnenkort ook te koop. Dat kondigde de officiële Twitter van de studio aan. Er wordt een zogenoemd forging event georganiseerd van 24 april tot en met 8 mei op de website van RTFKT. Alleen eigenaren van een item uit de collectie krijgen de mogelijkheid de fysieke versie van de sneaker te kopen.

Exclusief

De samenwerking biedt ook nog een stukje extra exclusiviteit omdat het is ontwikkeld met inbreng van Japanse kunstenaar Takashi Murakami. De sneakers zijn uitloper van de belangrijkste NFT-collectie CloneX die in 2021 door de artiest en RTFKT werd gelanceerd en die vrijwel meteen een van de populairste op de markt is geworden.

Om een van de paren te kunnen bemachtigen moet er een NFT-versie van de gewenste kleur gekocht worden. Vervolgens kunnen deze ingewisseld worden voor een echt paar wanneer het evenement plaatsvindt. Er zijn 10 kleuren beschikbaar van de sneaker.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!