Yuga Labs eist creator royalties van NFT-marketplaces

27-02-2024 - door NFT.nl

timer 3 min leestijd

In de steeds veranderende wereld van digitale kunst en collectibles, heeft Yuga Labs, de populaire NFT studio achter beroemde collecties zoals Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Mutant Ape Yacht Club (MAYC), Otherside, CryptoPunks, Meebits, Twelvefold en 10KTF, een belangrijke stap gezet. Hun recente besluit om enkel samen te werken met NFT-marktplaatsen die intellectuele eigendomsrechten voor eigenaars en makers van NFT’s respecteren, markeert een cruciaal moment voor de toekomst van creator royalties binnen het web3-ecosysteem.

Yuga Labs’ toewijding aan creator

Yuga Labs heeft duidelijk gemaakt dat de waardering en ondersteuning van contentmakers centraal staat. Door aan te kondigen dat hun collecties alleen verhandeld zullen worden op platforms die dit respecteren, zetten ze een standaard voor hoe de industrie met creators en hun rechten omgaat. Deze beweging onderstreept de toewijding van Yuga Labs aan een creator-gedreven web3-wereld, waarbij de creators worden gewaardeerd en hun inkomsten beschermd.

Impact op de NFT-Markt

Deze stap van Yuga Labs komt op een moment waarop de NFT-markt snel verandert. Platforms zoals Blur hebben marktaandeel veroverd door van de bezoekers lagere royalties te vragen, wat ten koste is gegaan van de creators. Yuga Labs’ besluit dient als een krachtig signaal naar de markt dat de waardering voor het werk van creators niet mag worden ondermijnd.

Samenwerking met Magic Eden

Magic Eden-Ethereum is de eerste grote Ethereum-gebaseerde NFT-marktplaats die contractueel de verplichting aangaat om creator royalties te respecteren”, zei Yuga Labs in een persbericht in november 2023.

Een cruciaal aspect van deze stap is de samenwerking met Magic Eden om een Ethereum-gebaseerde NFT-marktplaats te lanceren. Deze samenwerking belooft niet alleen de royalty’s van makers af te dwingen maar markeert ook een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst voor digitale kunstenaars en contentmakers in de NFT-ruimte.

Toekomstperspectief voor digitale kunstenaars

Terwijl de directe financiële impact misschien voorlopig nog beperkt is, legt Yuga Labs’ besluit wél het fundament voor de toekomst. Het stimuleert een ecosysteem waarin de waarde en inspanningen van makers worden erkend en beloond. Dit stimuleert op zijn beurt de NFT-makers omdat het een positieve ontwikkeling voor alle digitale kunstenaars en contentmakers is, die nu kunnen uitkijken naar meer ondersteuning en waardering voor hun werk.

Over Yuga Labs

Yuga Labs begon in april 2021 en bracht de wereld de Bored Ape Yacht Club, een verzameling die niet alleen de aandacht van de wereld trok, maar ook de manier waarop we denken over NFT’s en hun toepassingen in de echte wereld veranderde. De overname van CryptoPunks en Meebits en de lancering van Otherside, een grensverleggend project in de metaverse, toont hun toewijding aan het creëren van een inclusieve digitale wereld. Met een indrukwekkende investering van $450 miljoen, gewaardeerd op $4 miljard, blijft Yuga Labs vooroplopen in de Web3-revolutie.

Over Magic Eden

Magic Eden staat centraal in de wereld van NFT’s en maakt de stap naar Web3 eenvoudiger en toegankelijker voor iedereen met een platform dat de creatie, aankoop en verkoop van NFT’s over verschillende blockchains ondersteunt. Magic Eden verbindt deze communities met elkaar en zorgt voor een dynamische en inclusieve omgeving die de toekomst van NFT’s mede-vormgeeft.

Conclusie

Yuga Labs speelt een cruciale rol in de evolutie van de NFT-markt naar een meer duurzame en artiest-vriendelijke omgeving. Hun besluit benadrukt het belang van de rechten en inkomsten van creators en artiesten, wat essentieel is voor de verdere groei en ontwikkeling van de digitale kunst- en collectibles-sector. Door standvastig te blijven in hun toewijding aan creator royalties, zet Yuga Labs een nieuwe standaard voor hoe marktplaatsen en de bredere gemeenschap NFT-creators waarderen en ondersteunen.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!