Yuga Labs (Bored Apes) neemt “Proof” (Moonbirds) over

16-02-2024 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd
  • Yuga Labs, de maker van Bored Ape Yacht Club, heeft Proof overgenomen, het bedrijf achter de Moonbirds collectie.
  • Yuga Labs zal Moonbirds integreren in hun spelgerichte metaverse project, genaamd Otherside.

Yuga Labs, wellicht de grootste NFT-studio in de industrie, wordt nog groter. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het Proof, een concurrent op het gebied van non-fungible tokens (NFT’s) bekend om de Moonbirds-collectie, heeft overgenomen.

Yuga Labs plant om Moonbirds te integreren in hun spelgebaseerde metaverse project, Otherside. “Moonbirds is een collectie met veel potentieel en veel verenigende merkelementen met Otherside,” zei Alegre. “We kijken ernaar uit om de PROOF Collective een belangrijk onderdeel te maken van onze voortdurende inspanningen op het gebied van kunst en gemeenschapsbetrokkenheid.”

De handelsvolumes van NFT’s beginnen weer wat aan te trekken, maar ze zitten nog lang niet op niveau van de bull run in 2021/2022. Hoewel de Moonbirds-collectie in april 2022 bijna $500 miljoen aan handelsvolume haalde, (zie CryptoSlam), draaien ze nu minder dan 5 miljoen volume maandelijks.

Kevin Rose wordt adviseur

“Kevin Rose, CEO en oprichter van Proof, zal een korte overdrachtsperiode ondergaan voordat hij adviseur van het bedrijf wordt,” zei Yuga Labs in zijn verklaring. Andere merken van Proof die onder controle van Yuga Labs komen, zijn onder meer de spin-off collecties van Moonbirds: Oddities, Mythics en Grails.

Rose zei in de verklaring dat Proof zowel “enthousiast is om Moonbirds in Otherside te brengen” als dat de “gecombineerde middelen van beide bedrijven ons in staat zullen stellen om sneller te innoveren en meer mensen te bereiken.”

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!