NFT Bored Ape #8552 verkocht voor $325,674.25

De vloerprijs van de Bored Ape Yacht Club ligt momenteel rond de 10ETH, maar vandaag is er een gouden aap verkocht voor 105 ETH wat het de duurste NFT-verkoop van vandaag maakt.

10-07-2024 - door NFT.nl

timer 2 min leestijd

NFT Bored Ape #8552

#8552 is niet zomaar een Ape uit de Bored Ape Yacht Club collectie, het is er één met een gouden vacht wat deze Bored Ape extra zeldzaam maakt. De Bored Ape Yacht Club bestaat uit een collectie van 10.000 apen, waarbij deze specifieke Bored Ape, nummer #8552, qua zeldzaamheid gerangschikt staat op de 26e plaats. Momenteel zijn er 48 apen met een gouden vacht en is de vloerprijs 342ETH wat neerkomt op $1,059,926.

Hoe zit dat met die gouden vacht?

Over het algemeen zijn kenmerken in een non-fungible token een reeks factoren zoals eigenschappen, categorieën of kenmerken die helpen bij het onderscheiden van het ontwerp van een personage bij het ontwikkelen van PFP non-fungible tokens.

Eigenschappen binnen de Bored Ape Yacht Club?

Binnen de Bored Ape Yacht Club vind je apen met een breed scala aan unieke eigenschappen die elke NFT karakteriseren. Deze eigenschappen omvatten variaties in vachtstijlen, monden, hoeden, kledingstukken, ogen, oorbellen en achtergronden. Elk van deze eigenschappen draagt bij aan de zeldzaamheid van elk Bored Ape, waardoor verzamelaars worden aangetrokken tot specifieke combinaties die passen bij hun persoonlijke smaak.

Eigenschappen belangrijke factor voor de prijs van een NFT

Als je een Bored Ape hebt met zeldzame eigenschappen, kun je deze voor meer geld verkopen. Dit principe lijkt op vroeger met Pokémon-kaarten: als je een pakje kocht en er zat een glimmende kaart in, was die meer waard dan een gewone kaart. Zo werkt het ook met NFT’s. Vandaag werd Bored Ape #8552 verkocht voor 10 keer de minimumprijs, vanwege zijn gouden vacht, pijp in zijn mond en sushi hoofdband.

Conclusie:

Vandaag heeft de verkoop van Bored Ape #8552 voor 105 ETH opnieuw de aandacht gevestigd op NFT-collectibles. Met zijn zeldzame gouden vacht, pijp en sushi-hoofdband toont deze Bored Ape het potentieel van unieke eigenschappen om de waarde van een NFT te verhogen. Hoewel de markt voor NFT’s schommelt, blijft de aantrekkelijkheid van zeldzame digitale items sterk. De vraag blijft of deze trend een keerpunt markeert voor NFT-collectibles. Voor nu blijven ze een bron van interesse voor verzamelaars wereldwijd.

NFT.nl

NFT.nl is dé plek waar zowel consumenten als bedrijven worden meegenomen in de grenzeloze mogelijkheden van blockchain-technologie in het dagelijks leven.

Bekijk ook

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang onze gratis dagelijkse nieuwsbrief in slechts 1 minuut.
Sluit je aan bij meer dan 1.500 NFT-enthousiastelingen en blijf op de hoogte!